Blanda drinkar hemma

Vindrinkar – ett annorlunda sätt att servera vin

Att vin är livets dryck det är det många som håller med om. Vin är gott och passar som dryck vid de flesta sammanhang, allt ifrån minglet till den fina sittande middagen. Men det många inte tänker på är att vin faktiskt kan användas på fler sätt än som en enskild dryck. Vin passar till exempel perfekt som grundingrediens i drinkar – något som inte är så allmänt känt.

Det går att blanda goda drinkar på alla typer av vin – rött, vitt och rosé. Med vin som bas kan man skapa riktigt goda drinkar med spännande och nyskapande smaker. Ett smart sätt att bygga upp sitt vinförråd och skaffa viner som passar till vindrinkar är att beställa en vinlåda. En välsorterad vinlåda är en present som alla borde unna sig själv. Lådorna är sammansatta på olika sätt så att man alltid kan hitta en med ett innehåll som passar ens behov. Kanske vill man ha en låda som innehåller alla vintyper, eller så vill man ha en låda med enbart vita viner. Kanske skall lådans tema vara ett speciellt land eller en speciell druva. Det finns en rad olika varianter att välja mellan, det är det som är det smarta i lösningen. Att lådan sedan levereras hem till dig gör inte saken sämre.

Förslag på vindrinkar

När man funderar på drinkar med vitt vin så är ju spritzern en klassiker. Denna enkla drink, som egentligen bara är vitt vin, sodavatten, is och garnering i form av citron och mynta, är en riktig törstsläckare under sommarens trädgårdsfester. När det gäller rött vin är sangria alltid ett gångbart alternativ men man kan även testa den lite mer exotiska cocktailen The Bishop. I denna blandas rött vin med rom, mörk eller ljus väljer man efter eget tycke, sockerlag och limejuice. Ingredienserna skakas noga och serveras i ett lågt glas fyllt med is. Här hittar du fler tips på spännande vindrinkar som alla är värda att testa.

Drinkar med bubbel

Det finns även en rad klassiska drinkar och cocktails som innehåller champagne eller annat mousserande vin. Mimosa och Bellini är två exempel. I dessa två varianter blandas bubblet med apelsinjuice respektive persikopuré. Mimosan skall innehålla champagne medan en Bellini med fördel blandas på prosecco. En annan klassisk champagnedrink är Kir Royal, i vilken man grundar med 2 cl svartvinbärslikör, eller Crème de Cassis som är det officiella namnet, och sedan toppar upp glaset med iskall champagne. Aperol Sprits är en bubbelbaserad drink som är mycket läskande och god. I denna drink kombineras bubbel, gärna i form av prosecco, aperitifen Aperol och sodavatten. En Aperol Sprits lämpar sig perfekt under varma sommardagar då den friska och lite lätt bittra smaken är fräsch och pigg.