Blanda drinkar hemma

Bästa drinkarna till maskeradfesten

Drinkar och fester går hand i hand. Om du anordnar en maskerad kan du ta festen till en ny nivå genom att matcha drinken med maskeraddräkterna. Det kommer att göra det extra roligt för alla på festen. Här ger vi dig tips på de bästa drinkarna, både med och utan alkohol, till olika maskeradteman.

Drinkar som passar alla maskerader

Ska du anordna en generell maskerad där alla fritt får välja vad de vill klä ut sig till? Det finns många olika maskeraddräkter vilket gör att det kan bli svårt att matcha drinken med samtliga maskeraddräkter. Hos partykungen.se går det exempelvis att beställa maskeraddräkter i form av dinosaurier, Teletubbies, prinsessor och olika superhjältar. Där hittar du även en rad andra tillbehör och dekorationer, exempelvis drinktillbehör, som du kan använda för att pynta inför festen. Eftersom det är svårt att matcha drinkarna med allas dräkter kan du istället välja färgglada cocktails som passar de flesta utklädnader.

Färgglada drinkar som passar perfekt på maskerad är exempelvis:

  • En rosa eller orange GT – en klassisk gin och tonic, men med rosa eller orange gin som ger drinken en touch av färg.
  • Isberg – en blå cocktail med blå curaçaolikör, vodka, ananas- och citronsyrasocker.
  • Valfri transparent drink eller alkoholfri lemonad med butterfly pea powder – pulvret kommer att ge drinken en lila färg som är festlig.
  • Drinkar med blå curaçaolikör eller grenadin – två av de mest klassiska drinkmixarna om du vill ge dina drinkar både färg och smak. Passar till drinkar både med och utan alkohol.

Drinkar till halloween

Halloween är en alldeles särskild högtid när många köper läskiga maskeraddräkter som ser ut som häxor, spöken, Dracula och liknande. Självklart bör du även bjuda på läskiga drinkar. Svarta och röda drinkar är populära att servera på halloweenfesten, men du kan även våga dig på en giftigt grön cocktail.

För att färga drinkarna kan du använda rödbetsjuice, italiensk amaro, grenadin eller röda bär. Du kan även använda vanlig röd hushållsfärg om du bara vill ha färgen, men inte smaken. För att skapa svarta drinkar behöver du vara lite mer kreativ. Svart livsmedelsfärg från matbutiken ger den önskade färgen. Om du vill ta ut svängarna ytterligare kan du använda aktivt kol i tablett- eller pulverform. Tänk på att inte använda för mycket. Ett kryddmått brukar räcka för en drink.

För att skapa giftigt gröna drinkar kan du använda grön curaçao som är en söt apelsinlikör. Se till att balansera sötman med fräscha smaker, exempelvis citron, apelsin, lime eller syrliga bär. Du kan även ge drinken färg med grön hushållsfärg eller färska örter.