Blanda drinkar hemma

Mocktails – ett allt mer populärt alternativ

För alla trendiga och medvetna nattlivsmänniskor har ordet mocktails nu blivit ett sätt att beskriva det som tidigare benämndes som alkoholfria drinkar. En mocktail ligger helt rätt i tiden och är ett mycket trendigt, gott och hälsosamt alternativ till den klassiska drinken. De är lika goda på hemmafesten som på krogen och kommer i alla möjliga smaker. Dessutom låter ”mocktail” godare och lyxigare än alkoholfri drink – eller hur?

Att hitta goda och enkla recept på smaskiga mocktails är idag inte svårt. Du kan t.ex. hitta ett flertal på vanliga nyhetssajter som Aftonbladet eller Expressen, men också på Systembolaget och på ett flertal olika bloggar. Ett stort plus med mocktails är att det är fritt fram att experimentera som man själv önskar. Här kan du t.ex. testa att använda olika tonics och juicer, men också mousserande, kryddor, frukt, äppelmust och örter av olika slag.

Populära mocktails

Det finns några alkoholfria drinkar som är lite mer populära än andra och som med fördel kan serveras på hemmafesten, till middagen eller på barrundan.

  • Alkoholfri Mojito
  • Aqua Fresca
  • Virgin Piña Colada
  • Virgin Strawberry Daquiri
  • Shirley Temple

Naturligtvis måste du inte använda dig av ovanstående mocktails, men har du brist på fantasi kan vi rekommendera dessa godbitar starkt!