Blanda drinkar hemma

Tre tips för proffsigare drinkar

Många är vi som blandade ihop drinkar i våra yngre dagar. Oftast blev de för starka eller så smakade de absolut ingenting. Fanns det ingen soda tog man det man hade, vilket kunde bli allt från saft till juice. Ju äldre man blir och ju fler drinkar man smakar desto högre krav kommer man också att ha på sina egna. Blandar du fortfarande drinkar som när du var ung? Då har vi rätt tips för dig!

Det finns tre riktigt bra knep som du kan använda dig av för att säkerställa att dina drinkar blir bättre, smakar bättre och ser bättre ut.

Använd mycket is – Vill du ha en riktigt proffsig drink bör du säkerställa att den har rätt temperatur. Snåla därför inte på isen när du ska skaka drinken och se till att alla isbitar silas bort innan du håller upp den i ett glas. Visst kan du även ha is i glaset om du önskar, men kom ihåg att krossad is smälter snabbare och kan göra drinken vattnig.

Skaka! – Oavsett om du har en shaker hemma eller en vattenflaska ska din drink skakas innan den serveras – och den ska skakas mycket! Undvik bara att skaka drycker som är mousserande då bubblorna snabbt försvinner.

Testa sockerlag – Vill du göra drinken lite extra lyxig kan du med fördel blanda ihop ett eget sockerlag. Med sockerlag kan du göra riktigt populära och uppskattade drinkar som Gin Sour, Pisco Sour eller Whiskey Sour. Sockerlag förberedes med lika delar strösocker och vatten, som sedan värms upp i kastrull tills allt socker har smält och därefter får svalna. Sockerlagen kan med fördel förvaras i kylen.