Blanda drinkar hemma

Undvik vanliga misstag när du blandar drinkar

Vill du fixa en riktigt god och smakrik drink till dig själv eller ska du kanske ha en tillställning och vill ge dina gäster något alldeles extra? Drinkar är ett mycket bra alternativ för att få igång människor och det bästa är att de kan göras både med och utan alkohol. Med en drink kommer stämning direkt att höjas och här kan du mixa och matcha i oändlighet.

Även om det till synes är väldigt enkelt att blanda ihop en drink finns det fortfarande en hel del misstag som man kan begå. Det är t.ex. inte ovanligt att man använder sig av is som inte riktigt håller standarden eller att man tar fel mängd alkohol eller juice. Här nedan har vi listat några av de vanligaste misstag som man gör när man blandar drinkar hemma. Vi tog hjälp av nyhetstidningar såväl som tips från experter så att du kan bli ett riktigt drinkproffs!

Drinkmisstagen du ska undvika

Ett mycket vanligt misstag när man ska blanda drinkar hemma är att man använder sig av dålig is. I mångas öron kan is inte vara mer än is, men precis som med andra livsmedel är det en färskvara som ska behandlas därefter. Om du vill ha riktigt fin och högkvalitativ is till din drink ska du låta den vara fryst i max ett dygn, men inte mer än så och absolut inte is som har legat i flera veckor. Orsaken till detta är helt enkelt för att isen blir ”dålig” och kan få din drink att se grumlig ut.

Ytterligare ett misstag är att man köper på sig mängder med olika tillbehör och verktyg för att kunna blanda drinkar hemma. Det är något som sällan behövs och som bara är onödiga kostnader. Det går minst lika bra att använda en vanlig vattenflaska eller gymshaker för att skapa drinken eller varför inte en vanlig glasburk med lock.

Att använda sig av fel sorts sprit är kanske inte ett misstag i sig, även om det kan få din drink att smaka illa. Här gäller det att testa sig fram så att du kan se vad det är som du gillar eller inte. Det enda sättet att lyckas med detta är genom att prova olika spritsorter och därefter skaffa ett bassortiment med alla favoriter. Då har du alltid en bra grund!