Blanda drinkar hemma

Välj rätt vin till din drink

Det finns många olika varianter av drinkar du kan blanda och njuta av. Många tänker att en drink främst innehåller någon form av starksprit. Men den kan också innehålla vin, vilket är det du kan läsa mer om i den här artikeln

Hitta rätt vin

grapevine.se hittar du olika drycker såsom viner. Men det finns även sprit om du skulle vara på jakt efter det. På sidan finner du ett mycket brett utbud av olika sorters viner i olika prisklasser. Du kan till exempel hitta olika sorters rödvin såväl som vitt vin eller mousserande vin. Sedan finns det också rosévin, vilket numera är lite av en sommarklassiker. Olika viner kan passa till olika saker och på sidan kan du sortera efter vad vinet ska passa till, till exempel skaldjur eller vegetariskt. Därefter får du fram flera förslag på viner som kan passa för dina behov. Du kan också sortera efter vilka egenskaper du vill att vinet ska ha. Ska du blanda en fruktig drink kan ett fruktigt vin vara det som passar bäst. Andra exempel på egenskaper du kan sortera efter är bärigt, sött eller torrt.

Drinkar med vin

Det finns en mängd olika drinkrecept som innehåller vin. Det mest populära är sangria där du antingen kan använda rött vin eller vitt vin. Därefter blandar du i citrusfrukter såsom apelsin, citron och lime och exempelvis en fruktsoda. Ett annat exempel på en drink med vin är spritzer som innehåller vitt, torrt vin, sprite och en citronskiva.