Drinkar utan alkohol

Rött eller vitt vin – hur ska man tänka?

Filmkväll, picknick, dejt eller middagsbjudning. Alla dessa situationer har en sak gemensamt och det är att de blir mycket bättre med en god flaska vin som grädden på moset. Frågan är bara vilket vin man ska välja och om det är bäst att satsa på vitt eller rött. Detta är en evig fråga som många tampas med varje gång det är dags att välja vin, men vi hjälper dig på vägen!

Rött vin – Rött vin är oftast mycket kraftigt och betydligt mer mustigt än vitt vin. Röda viner lämpar sig till exempel utmärkt till varma och heta köttgrytor, men passar även utmärkt till klassiska ostbrickor och även till fisk. Ska du servera fisk rekommenderar vi att du väljer ett vin som inte är allt för tungt och som är medelfylligt för bästa möjliga kombination.

Vitt vin – Vilken mat ska man då välja att kombinera med vitt vin och när passar det bäst? Vitt vin är i de flesta fall ett mycket säkert kort och dryck som de allra flesta gillar. Denna dryck kan du med fördel kombinera med skaldjur och fisk, t.ex. räkor eller fet fisk som lax. Vinet passar även riktigt bra till kött och kyckling och för bästa smakkombination rekommenderar vi kryddstarka tillbehör eller köttbitar.