Drinkar utan alkohol

Nyttiga drinkar utan alkohol

Letar du efter recept på nyttiga, fruktiga och törstsläckande drinkar som du kan förbereda till sommarens alla heta dagar? Då har du kommit helt rätt. Vi har listat några av de bästa och mest nyttiga sommardrinkarna som gör dig både piggare och friskare.

Visste du att maten du stoppar i dig har mycket stor betydelse för hur du mår. Med nyttiga drinkar kan du bli starkare och friskare, samtidigt som du blir piggare och får mer energi. Har du problem med vit tunga kan det faktiskt vara så att din kosthållning inte är den bästa. Vit tunga kan orsakas av dålig munhygien, men det kan också vara ett tecken på vitaminbrist. Med Sunstargum eller med de här goda drinkarna kan du snabbt bli av med problemet!

Bästa fruktdrinkarna med antioxidanter

Din kropp behöver vitaminer och antioxidanter för att du ska hålla dig stark och frisk. Tycker du att det är jobbigt att äta alla frukter kan du istället blanda ihop en av dessa energigivande drinkar. Vi rekommenderar att du gör drinkarna alkoholfria – men valet är ditt.

God spirulinadrink

Den här drinken är perfekt för dig som vill få i dig massor med nyttigheter i ett och samma glas. Spirulinatabletter kan du köpa i din närmaste hälsokostaffär.

  • 2 dl färskpressad apelsinjuice – köp eller gör egen
  • En halv banan
  • 6 spirulinatabletter

Syrlig kiwidrink

Vill du hellre ha en drink med mer exotisk smak kan den här vara den som passar dig bäst. Denna drink lämpar sig utmärkt för dig som vill förbättra immunförsvaret eller bli av med en förkylning.

  • 1 flaska Echinacea från Brämhults
  • 2 gula kiwifrukter – gul kiwi är oftast mycket sötare