Drinkar utan alkohol

Kombinera drinkar och mat

I samband med att man serverar drinkar är det inte ovanligt att också bjuda på tilltugg. Tilltugg kombinerat med något gott att dricka är ett utmärkt sätt för dig att höja stämningen och få dina gäster att känna sig välkomna. Att kombinera mat och vin är det många som har koll på, men vilka tilltugg passar egentligen till vilka drinkar?

Syrliga drinkar – Syrliga drinkar har en tendens att göra så att både hettan och det beska i maten förnimmas. Syran känns uppfriskande och passar bra till tilltugg som är lite fetare i slaget. Det kan t.ex. bara ost, vitlöksgratinerade champinjoner eller varför inte klassiska chips.

Söta drinkar – Har du blandat ihop drinkar som är gräddiga och söta blir det utmärkt att välja tilltugg som har en markant sälta och hetta. På så sätt blandas smakerna riktigt fint och balanserar varandra. Några exempel på bra alternativ är Pimientos de Patrón eller sriracha-popcorn.

Fruktiga drinkar – Majoriteten av alla människor älskar fruktiga drinkar och visst är det något exotiskt över dem. Det är nästan som att man vill plocka fram senaste utgåvan av Vagabond och bege sig av till en strand i Mexiko. För fruktiga drinkar rekommenderar vi rökt arom så väl som mexikanska kryddor. Rökt lax och quasadillas är att föredra!

Bittra drinkar – Det finns en och en annan drink som är ganska så bitter och här kan det vara svårt att veta hur man ska tänka. Vi rekommenderar att du matchar en bitter drink med tilltugg som är salta och/eller syrliga, som t.ex. getostsnittar eller gravad citronlax.