Whiskey Sour

Whiskey Sour är en klassisk shortdrink ‘on the rocks’ som har funnits att beställa på krogen i väldigt många år. Whiskey Sour ska egentligen byggas på riktig bourbon, men det går också bra att använda vanlig Amerikansk whiskey. Whiskey Sour är ju knappast ensam i familjen, utan som många andra vet så finns det ett stort utbud av olika sourdrinkar. Faktum är att man kan göra sour på i princip alla olika likörer och spriter som finns. Whiskey Sour är dock den första och skapades av Elliot Stubb år 1872 eller 1873 i hans lilla bar i hamnstaden Lquique i Chile. Den vart enormt populär och han hade den länge som husets special. På grund av dess populäritet så spreds den till de andra krogarna i staden och så småningom hela vägen tillbaka till England.

Whiskey SourWhiskey Sour

4 cl Burboun
2 cl pressad citron eller lime
1 cl sockerlag

Häll i alla ingredienser i en shaker och skaka kraftigt.
Sila ned i ett whiskeyglas fyllt med is. Garnera gärna med en
citron- eller limeklyfta för att förvarna om vad som väntar
personen som ska avnjuta.

Som jag skrev så kan man använda vilket Amerikanskt
whiskey som helst. Men orginalreceptet innehåller dock
Bourbon.

Man väljer själv om man vill använda lime eller citron. Jag
personligen är mer för lime då jag tycker att de smakar bättre
och framförallt ser roligare ut.

Bourbon är Amerikansk whiskey som innehåller minst 50 % majs samt lagrats i minst 2 år i ett fat gjort av ekträd.