Margarita

Margarita är en drink vars ursprung inte riktigt är känt. Det finns många versioner vart den kom till, men det mest accepterade menar på att drinken har sitt ursprung  Hussong’s Cantina, Ensenada, Mexico. Bartendern Carlos Orozco satt och exprimenterade med nya drinkblandningar en lugn eftermiddag när Margarita Henkel klev in. Margarita var dotter till den tyska ambassadören och blev den första personen som fick smaka på den nya drinken som också fick sitt namn efter dess provsmakare. Detta var hösten 1941.

Margarita Drink Recept

Margarita

Det finns många versioner som påstås vara det riktiga receptet.
Detta är det internationella bartenderförbundets officiella recept
för en Margarita.

3.5 cl Tequila
2.0 cl Cointreau
1.5 cl Pressad Lime

Limeklyfta

Garnering 

Smörj in kanten på cocktailglaset med lime.
Detta görs enklast genom att bara göra ett litet
snitt i en limeskiva, för att sedan placera den på
kanten och dra ett varv runt glaset. Doppa kanten
av glaset i ett bad av salt så att det är salt runt hela
kanten. Skaka av överflödigt salt och den saltade
kanten är klar.

Blanda din Margarita

Häll i ingredienserna i en shaker fyllt med is och
skaka kraftigt. Häll försiktigt i drycken mitt i glaset,
så att inte saltgarneringen förstörs.

En Margarita kan göras på många olika sätt. Många
serverar Frozen Margarita (krossad is) medans andra
serverar den On The Rocks (isbitar) eller  Straight Up
(utan is). Hitta din favorit!