Om du planerar att ha en fest för nära och kära, en konferens eller ett event om hälsa så är vegetariska, nyttiga cocktails självfallet en trevlig ingrediens för att det hela ska bli lyckat. Det finns många goda och hälsosamma recept och idéer att njuta av och de passar alla typer av gäster.

Vill du förhöja upplevelsen av dina cocktails ytterligare ett snäpp så kan du också dekorera dina glas på olika, spännande sätt. Använd fantasin och blanda frukter och grönsaker, färger och former och överraska alla med dekorationer som är en fröjd för både ögonen och smaklökarna.

Fina frukter

Överraska alla med spännande och exotiska frukter som dekoration. Det finns massor av roliga och märkliga sorter, till exempel den gula, stjärnformade carambolafrukten, det supernyttiga granatäpplet som också är utomordentligt som saft och papayan som särskilt passar för smoothies. Botanisera bland olika möjligheter och låt gästerna gissa – ett kul samtalsämne samtidigt som det smakar gudomligt.

Dekorera kanterna

När du ska dekorera ett cocktailglas så är det vanligaste sättet att pynta kanterna. Det här gör du lätt med hjälp av en kniv! Genom att göra ett snett snitt i frukten kan du sedan placera den enkelt på glaskanten och du kan antingen använda den hel eller endast en skiva. Ett helt äpple eller en banan blir ju för tungt, men en eller ett par skivor ser både trevliga ut och smakar gott. En jordgubbe kan däremot användas hel. Beroende på hur du placerar snittet blir resultatet varierat och experimentera gärna med vad du tycker ser finast ut.

Bjud på sallad till cocktailen

Dekorationen kan också göras matigare genom att du gör i ordning festliga stickor med olika frukter och grönsaker. Precis som en souvlaki eller ett klassiskt spett kan du trä olika produkter på en lång pinne och med det bjuda på ett gott tilltugg till dina cocktails.