Bahama Mama

Bahama Mama är drinken som man tänker på när Karibien nämns. Den är exotisk och smaken får mig att drömma mig bort till ett tropiskt paradis. Denna Bahama mama som visas på bilden är gjort på ett ljust rom och har därför en väldigt ljust orange färg. Egentligen ska Bahama mama blandas med ett väldigt mörkt rom för bästa resultat och smak! Rom blir mörkare ju längre den lagras vilket kan vara värt att tänka på. Det är långt ifrån alla som uppskattar den fylliga smaken som den mörkare rommen ger. Men för oss som uppskattar detta så är det den mörka rommen som är ett måste i våra Bahama mamas.

Bahama Mama á la Drinkgurun

Bahama-Mama

Häll i alla ingredienser i en shaker och skaka kraftigt.
Sila ned i ett glas fyllt med is. Garnera gärna med en
ananasbit med ananasblad på. Bahama mama är en
typisk paraplydrink om man har dessa.

Vill man inte lägga ut pengar på havana club som är
ganska dyrt, så går det bra att använda vilket mörkt
rom som helst.

Bahama mama á la Fredrik Zäll

3 cl Mörkt rom
1 cl bananlikör
1 cl kokossyrup
3 droppar grenadin

4 cl ananasjuice
4 cl apelsinjuice 


Fredrik Zäll skrev ”stora cocktailboken” där han
skrev ner detta recept på en Bahama Mama. Då
jag verkligen gillar hans bahama mama så har
jag valt att även ta med denna. Den är lite
svagare än min egna och passar utmärkt som
en svalkande sommardrink för den som inte är
allt för förtjust i de starkare dryckerna.

Liksom min egna version av bahama mama så
häller man i samtliga ingredienser i shakern för
att sedan sila ner i ett isfyllt glas. Garnera
exotiskt enligt smak.

Bahama mama serveras i ett hurricaneglas liksom många andra exotiska drinkar. Glaset Brukar rymma 30-60 cl beroende på modell. Jag tycker att de som rymmer ungefär 40 cl är lagom. Romdrinkar är något som verkligen behöver ett lyft i Sverige då de flesta drinkar här domineras av vodka. Jag personligen älskar rom då den helt klart har en fylligare smak än vodka.