De allra flesta frukter och grönsaker är bra ingredienser när du vill göra vegetariska och hälsosamma drinkar. Det är dock vissa som är bättre än andra. I denna guide listas fem superingredienser som boostar immunförsvaret.

Blåbär

Blåbär från Norden exporteras till andra sidan världen och säljs som superfoods. I Sverige går det enkelt att få tag på blåbär och det bör du ta vara på. Blåbär är fulla av mineraler, vitaminer och antioxidanter. Bland annat innehåller de magnesium, kalcium, järn, mangan, C-vitamin och B-vitamin. Blåbärs anses vara det livsmedel som innehåller mest antocyaniner.

Spenat

Spenat är bland de nyttigaste du kan äta. Denna ingrediens är mycket kalorisnål och fullproppad med nyttigheter. 50 gram babyspenat ger dig flera dagars behov av vitaminer, mineraler och järn. Spenat innehåller bland annat stora mängder vitamin K, A och C. Dessutom är det lätta att mixa bladen med en vanlig stavmixer vilket gör det till en perfekt ingrediens i hälsosamma juicer.

Rödbeta

Rödbetan ger drinken en härlig klarröd färg, men den är även god och full av antioxidanter. Den innehåller näringsämnen som vitamin C, A och B6. Den är även full av magnesium, kalcium och antioxidanten betacyanin som förbättrar kroppens immunförsvar. Rödbetans höga halter av nitrathalten förbättrar återhämtningsförmågan vilket gör att rödbetan är en favoritingrediens hos många idrottare och motionärer.

Morot

Morötter är både billiga och nyttiga. En klassisk morotsjuice är både gott och nyttigt. Moroten är känd för att vara en ingrediens som ger många hälsofördelar. Den är full av A-vitamin och antioxidanterna betakaroten, lutein och zeaxantin som motverkar cancer. Skala morötterna och pressa i en råsaftcentrifug. Morotsjuicen går att variera med andra ingredienser. Det är vanligt att pressa med äpplen för att få sötare juice.

Ingefära

Ingefära är en riktig boost för immunförsvaret och hjälper vid förkylningar. Det är även bra för magen eftersom ämnesomsättning stimuleras. Denna ingrediens passar utmärkt att blanda i juicer och smoothies. Smaken är stark så det krävs oftast bara någon centimeter färsk ingefära.